APK KEURING ZONDER AFSPRAAK ALMELO
AUTOBANDEN

ZIJN UW AUTOBANDEN AAN VERVANGING TOE ?

WIJ REGELEN HET VOOR U

AUTOBANDEN

VEILIG DE WEG OP

Het is voor uw veiligheid van groot belang dat u met de goede set autobanden de weg op gaat.
Omdat de grip op het wegdek altijd zo optimaal mogelijk moet blijven, zijn er autobanden in verschillende merken en typen.
APKBYMOSO adviseert u graag over welke autobanden het meest geschikt zijn voor het seizoen en voor uw auto. Het is belangrijk voor ieders veiligheid dat uw autobanden in goede staat zijn. Autobanden hebben een maximale levensduur van zes jaar. Bij elke APK keuring controleren wij uw banden nauwkeurig. De conditie van het rubber, profieldiepte en de bandenspanning moeten 100 procent in orde zijn. 

  • De juiste bandenspanning zorgt voor een lager brandstofverbruik en een minder snelle slijtage van de banden. 
  • Een goed profiel zorgt voor een betere afvoer van regenwater waardoor u meer grip houdt op het wegdek tijdens nat weer.


Nieuw of gebruikt

Bij ons kunt u terecht voor zowel nieuwe als gebruikte banden. Afhankelijk van wat de klant wil natuurlijk.
Met een groot aanbod en voorraad banden hebben wij altijd de beste oplossing voor onze klanten. 

Welke autobanden heeft u nodig?

__________

Er zijn drie type autobanden: winter, zomer en all-season.
Wanneer gebruikt u welk type autoband?
Elk seizoen stelt andere eisen aan autobanden, APKBYSMOSO legt het graag aan u uit.

Winterbanden

De gouden regel van winterbanden: als de temperatuur onder de 7 graden daalt, dan is het tijd om te wisselen naar winterbanden. Bij temperaturen onder de 7 graden hebben winterbanden meer grip. Deze banden hebben rubberen verbindingen die zacht blijven bij lage temperaturen en een sterk gegroefde profieldiepte die voor de meest optimale prestaties zorgt op koude wegen. 

Vijf redenen om te kiezen voor winterbanden: 

  1. Winterbanden voeren regen, smeltwater, hagel of natte sneeuw veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Hierdoor heeft u een korte remweg en betere ligging in de bochten. 
  2. Met winterbanden heeft u minder kans op aquaplaning.
  3. Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast, u heeft dus bij sneeuw meer grip.
  4. Gaat u op wintersport? Het gebruik van winterbanden is in veel Europese landen inmiddels verplicht. U kunt beboet worden of in het ergste geval krijgt u problemen rondom aansprakelijkheid en letselschade.
  5. Wanneer u van november tot eind maart winterbanden gebruikt is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner.


Zomerbanden

Zomerbanden zijn de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden. Bij hogere temperaturen hebben zomerbanden namelijk meer grip, een betere wegligging en een kortere remweg. Dankzij de hardere rubbersamenstelling hebben zomerbanden een lagere rolweerstand. Dit heeft weer een gunstig effect op het brandstofverbruik. Heeft u winterbanden onder uw auto, dan slijten uw banden sneller bij hogere temperaturen. APKBYMOSO raadt aan om zomerbanden te gebruiken tijdens de maanden april tot en met september. 


All-season banden

Als u niet op wintersport gaat, dan zijn all-season banden een goed alternatief. Deze banden zijn praktisch omdat u toch voldoende grip heeft en het hele jaar door uw autobanden niet hoeft te wisselen. Echter, zijn all-season banden geen vervanging van zomer- of winterbanden. Zo hebben all-season banden zachter rubber dan zomerbanden en harder rubber dan winterbanden, wat deze banden voor beide seizoenen niet optimaal maakt. All-season banden zijn een prima alternatief voor het wisselvallige Nederlandse klimaat als:

  • U weinig kilometers maakt;
  • U niet elk seizoen (winter/zomer) wilt banden wisselen;
  • U niet op wintersport gaat.